Nyt Åbent Cykelværksted på Østerbro

I forbindelse med Områdefornyelsen og klimakvarteret Skt. Kjelds Kvart har kommunen etableret et cykelværksted åbent for alle i forbindelse med DUI-Østerbro.

I lighed med Bicycle Innovation Lab på Amager har man indrettet 3 ISO-containere. Her kan man bygge og reparere cykler. 

Cykelværkstedet vil også give muligheder for at lave diverse arrangementer og låne lokalerne i forskelligt cykel-regi, f.eks. hvis man vil lave et cykel-loppemarked, klub/foreningsaftener el.l.
To Containere er indrettet som værksted/aktivitetslokaler og en container er til dele, igangværende cykelprojekter. Mellem containerne er der lavet et tag, så der er ekstra god plads i sommer halvåret.

Cykelværkstedet er ved at lave en aftale med genbrugspladsen i Borgervænget der ligger 50 meter væk, om at kasserede cykler, rent faktisk kan genbruges. Værkstedets ansvarlige Torkil Lausen fortæller at cykler der efterlades i gader, ejendomme, gårde og cykelkældre er hittegods og ikke affald, derfor tilhører de juridisk Politiet eller et forsikringsselskab.
Hverken Politiet eller forsikringsselskaber er sat i verden til at skabe genbrug, derfor er det kun de bedste 10% af herreløse og fundne stjålne cykler der genbruges og sælges på Politiets auktioner, resten er tvangsindlagt til at blive destrueret.

En mur af en problemstilling blandt andet Baisikeli er stødt hovedet mod, i deres bestræbelser på at genbruge i omegnen af de 70.000 cykler der årligt destrueres, inkl. tusindvis af Colnago, Pinarello eller SCO stel, som alle er af fantastisk kvalitet sammenlignet med hvad man købe idag og nemt er flere tusinde kroner værd.

Du kan finde cykelværkstedet her:

Følg med her på Områdefornyelsens hjemmsiden for åbningstider og andre arrangementer i forbindelse med cykelværkstedet.


Speak Your Mind

*